Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Djeco: Alakzatok és formák - Eduludo

2018. november 07. - Bougi

Életkor: 3 - 6 éves korig

A Djeco Eduludo sorozatából ez játék az alakzatokat és a formákat gyakoroltatja a gyerekekkel. Ennek a logikai képalkotó játéknak az a célja, hogy vicces és szórakoztató formában ismertesse meg a gyerekekkel a geometria formák világát.
3 nehézségi szintet lehet benne teljesíteni, így a kihívás adott minden gyermek számára egy remek mókázásra.

Játék tartalma:

  • 12 db feladattábla
  • 12 db megoldó kártya
  • 36 db geometriai alakzat fából
  • 1 db zsákocska az alakzatoknak

Saját tapasztalat:

Barátnőm lányaitól örököltünk hasonló geometriai játékot, a PULI: Kreatív mágneses kirakót. Ahol a sablonok alapján különböző alakzatokat kell kirakni a mágneses geometriai formákkal. Mivel a formák mágnesesek így a képkirakást ez nagyban megkönnyíti. Sajnos, hiányosan kaptuk meg a játékot, de ettől függetlenül imádta a fiam. Amikor már nem jelentett kihívást számára, elkezdtem nézelődni hasonló játék után. Rá is találtam erre a játékra, ami hasonló, de mégis egy kicsit más.


Eduludo egy logikai játék, mely kitűnő a 3 évesnél idősebb gyermekek számára. A gyerekeknek el kell készíteniük a kártyákon feltüntetett képeket a rendelkezésre álló fa formák segítségével. A játéknak 3 nehézségi szintje van, melyek folyamatosan növelik a játékkal járó kihívást.

  • 1 szint: a feladattáblán fel vannak tüntetve a képkirakáshoz szükséges geometriai formák valódi méretben
  • 2 szint: a feladattáblán fel vannak tüntetve a képkirakáshoz szükséges geometriai formák valódi méretben és a szükséges darabszám
  • 3 szint: nincsenek már feltüntetve a szükséges geometriai formák

A megoldó kártyákkal minden szintnél ellenőrizni tudjuk, hogy helyesen oldottuk-e meg a feladatot vagy segítséget nyújthatnak a megoldásban.

Fiam élvezi, hogy egyszerű geometriai formákból mennyi mindent ki lehet rakni és hogy a megoldó kártyákat már csak ellenőrzésre kell használnia.

Ez egy nagyszerű játék, amely fejleszti a megfigyelést, az alak és számok azonosítását, valamint a kreatív gondolkodást. Eduludo lehetővé teszi, hogy szórakoztató módon töltsünk el időt a gyermekünkkel, ugyanakkor tanítson is. Remek kikapcsolódást biztosít gyereknek és felnőttnek egyaránt.

alakzatok-es-formak-eduludo-shapes-kirakos-djeco-8300-205_gif.png

alakzatok-es-formak-eduludo-shapes-kirakos-djeco-8300-2283_gif.pngSzöveges ajánlás: www.fejlesztovilag.hu

Kép forrása: www.holnembolt.hu

süti beállítások módosítása