Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Djeco: Batameuh - hangutánzós kártyajáték

2019. március 12. - Bougi

Életkor: 4 - 7 éves korig

Játékosok száma: 2 - 4 fő

Játékidő: 15 perc

Hangutánzás felsőfokon! Kinek, hogy megy? Garantált szórakozás az egész családnak! A gyermekek játékosan ismerik meg a számukra még ismeretlen állatokat, azok hangját. Ezzel fejlesztve a passzív és aktív szókincsüket.  Vadállatok és háziállatok hangját kell utánozni, mégpedig azonnal, mikor felismered a kártyán. Minél gyorsabb vagy annál több lapot gyűjthetsz be. Ha eltéveszted az állat hangját, büntetés jár.

Játékmenete:

Keverjük össze a lapokat. Az osztó minden játékosoknak azonos számú lapot osszon ki. Minden játékos a pakliját a kezében tartja, a lapokat lefelé fordítva. A játékosok egyszerre fordítják fel a paklijuk tetején következő lapot, hogy mindenki jól lássa.
Ha a felfordított lapok közül legalább kettő háziállat / és vagy kettő vadállat, akkor a játékosok, akik ezeket a lapokat tették utánozniuk kell az állatuk hangját. Az a játékos, aki először utánozza, az nyeri az összes lapot, amit abban a körben fordítottak fel és a szerzett lapokat a paklija alá helyezi. Pl.: A csacsi és a tehén két háziállat. Ha a „csacsi” kiáltja először, hogy „iá” megnyerte a társai kártyáit.
2 játékos esetén, ha az egyik állat farmállat, a másik vadállat, akkor nem történik semmi. Ekkor a lapokat a pakli aljára kell tenni és a játék folytatódhat.
Ha valamelyik játékos hibázik (más állat hangját utánozza, vagy akkor utánoz, amikor senki másnak nincs olyan kategóriájú állata, mint neki (háziállat vagy vadállat), akkor büntetésből az összes többi játékosnak adnia kell egy lapot. Az nyer, aki begyűjti az összes lapot.

A doboz tartalma:

40 db kártya, játékszabályzat 10 nyelven (angol, francia, német stb.)

Saját tapasztalat:

Azért vettük meg a Batameuh-t, hogy a kisebbik fiam is élvezhesse a kártyázás örömét. Annak ellenére, hogy 4 éves kortól ajánlják úgy véltük megfelelő választás lesz számára. Ahhoz, hogy ő is könnyedén tudjon vele játszani egy picit változtatnunk kellett a játékszabályon. A következőket: nem kézben tartjuk a kártyapaklit, hanem az asztalra helyezzük és két állat hangját (az oroszlánét, a majomét) "átírtuk". A játék szerint az oroszlán ordítása: „hrrrroááár” és a majom vísítása: „ííííí”. Fiúktól nagyon távol álltak ezek a hangok. Így nálunk az oroszlán bőgése "wááoo"; a majom visítása "uuaa".

Remek szórakozást nyújt az egész családnak. A kisebbik fiam boldogon hozza, hiszen ez egy olyan kártyajáték,amit ő is könnyűszerrel tud játszani. Élvezi, amikor ő a leggyorsabb a hangutánozásban, mivel ő viheti ilyenkor el az összes lapot. Ennél a játéknál a gyorsaság és a memória elengedhetetlen, de kiválóan lehet vele fejleszteni ezeket a készségeket. Továbbá a kisgyemekek begyakorolhatják vele az állatok nevét és hangjukat.

Ha szeretnétek egy olyan kártyajátékot, amivel kicsik és nagyok is szívesen játszanak, akkor kötelező beszerezni a Batameuh-t. 
t1000-7879.jpgSzöveges ajánlás: www.djecotoys.hu

Kép forrása: www.timome.com

Djeco: Batanimo - kártyajáték kicsiknek

Életkor: 3 - 6 éves korig

Játékosok száma: 2 - 4 fő

Játékidő: 10 perc

Kiváló eszköz, hogy a kicsik könnyen megtanulják a kicsi - nagy, a kisebb - nagyobb, az egyforma fogalmát. Gyorsan hasonlítsd össze az állatok méretét, nagyságát és igyekezz minél több kártyát összegyűjteni.

Játékmenete:

Osszunk ki minden játékosnak azonos számú kártyalapot. Minden játékos paklit készít a lapjaiból és lefelé fordítva maga elé helyezi azokat. A játékosok egyszerre felfordítják a paklijuk tetején az első lapot. Akinek a lapján a legnagyobb állat van, az nyeri a kört és megnyeri a lapokat. Ha egyforma nagy állatokat raknak a játékosok, azt kell mondaniuk "Csata". Mindegyik játékos tesz egy következő lapot a lent lévő lapja tetejére, lefelé fordítva. Majd tesznek egyet felfelé fordítva. Aki a nagyobb állatot tette nyeri a kört és viheti a lapokat. Azok a gyerekek akik nem tudnak még számolni könnyen megállapíthatják, hogy ki nyeri el lapokat, úgy, hogy összehasonlítják az állatok méreteit. Az nyeri a játékot, aki megnyeri az összes kártyalapot.

A doboz tartalma:

36 db kártya, játékszabályzat 10 nyelven (angol, francia, német stb.)

Saját tapasztalat:

Volt itthon többféle kártyajátékunk is, de sajnos egyikkel sem tudott játszani a kisebbik fiam. Minden alkalommal sóvárogva nézte a "kártyapartijainkat" a bátyóval. Ezért úgy döntöttünk veszünk olyan kártyajátékot, amivel ő is tud játszani. Megvásároltuk a Batameuh-t, a Batanimo-t pedig névnapjára kapta ajándékba. Úgy gondoltuk ezek megfelelők lesznek neki, ha még a játékszabályokat le is kell egyszerűsítenünk.

Olyan boldog volt, amikor megkapta a Batanimo-t, hogy végre neki is lesz kártyája. Rögtön játszani is kellett vele, a próbajáték után már megértette a játék lényegét. Azóta is élvezettel játszik vele. Bár el kell még némi segítség neki abban hogyan rakjuk a következő lapokat, amikor "Csatát" kiálltunk.

Már ilyen kicsik is könnyen tudnak játszani a Batanimo-val, hiszen a kártyapaklit nem kell a kezükben tartani és nem szükséges a számokat sem ismerni a játékhoz, mivel az állatok méretbeli különbségei remekül kivehetők a rajzokból.

Batanimo egy fantasztikus kártyajáték, ahol a gyerekek szórakozva tanulhatják meg a számokat, a különféle állatok méreteit, valamint a kicsi - nagy, kisebb - nagyobb és egyforma fogalmakat. Ezenkívül a játék során bővíthetjük a gyerekek állatokról való ismeretét. Nálunk nagy segítséget nyújtott abban, hogy a kisebbik fiam begyakorolja az állatok neveit.

A kártyalapok strapabíró papírból készültek. A csomagolás itt is a jól megszokott fiókos doboz, melynek mérete egy kicsit nagyobb az általam említett Djeco kártyajátékokétól. Ennek oka, hogy a lapok négyzet alakúak. A nagyobb méret ellenére is kiváló "útitársunk" lehet bárhová.

Batanimoból létezik egy kutyás változat is, a Bata Waf. A különbség csak annyi, hogy ott kutyákat kell összehasonlítani és a "Csata" helyett azt kell mondani, hogy "Bata Waf".

bata-waf-kartyajatek-kicsiknek-djeco.jpg

Örülök, hogy a kisebbik fiam megkapta ezt a kártyajátékot, mert így már őt sem kell kihagynunk a kártyapartikból.

djeco_batamino_1.jpg

djeco_batamino_2.jpg

 Szöveges ajánlás és kép forrása: www.djecotoys.hu

Brainbox: Bogyó és Babóca

Gyártó: The Green Board Game

Életkor: 3 éves kortól

Játékosok száma: 1 - 6 fő

Játékidő: 10 perc

Bogyó sála csíkos vagy pöttyös mintájú? Bogyó vagy Babóca magasabb? A BrainBox-Bogyó és Babóca remek agytorna és szórakozás, egy vagy akár több játékos részére! Jegyezz meg minél több információt 10 másodperc alatt a kihúzott kártyán szereplő jelenetről, majd dobj a kockával és válaszolj helyesen a kidobott szám szerinti kérdésre. De ne húzd az időt, mert a homokórán gyorsan leperegnek a szemek! A válaszokat a kártyán ellenőrizheted. Ha jó megfigyelő vagy és ismered az állatokat, akkor a legtöbb kártya nálad landol! 

A játék tartalma:

  • 55 db játékkártya
  • 1 db homokóra
  • 1 db dobókocka
  • 1 db játékszabály
  • 1 db kártya a szereplőkről

Saját tapasztalat:

BrainBox-ról már korábban hallottam, de kipróbálni csak nem olyan régen volt szerencsénk a lányoknál. Nagyon megtetszett benne, hogy a kicsik (3 évnél fiatalabbak) is rögtön fel tudták venni a játékot, megértették a játékszabályt és sikerélményük is volt a játék során. Mindenki találkozott már azzal a nehézséggel - ahol kisebb testvér is van -, hogy olyan játékot vásároljon, amivel mindkét korosztály tud játszani és mindenki élvezi is. Ez egy olyan társasjáték, amibe a kicsik is könnyen be tudnak kapcsolódni. A 27 hónapos kisfiam névnapi ajándéka volt a BrainBox: Bogyó és Babóca társasjáték. Aminek nagyon örült, mivel rendszeres hallgatója a Bogyó és Babóca meséknek és ismerte is a játékot. Amióta megkapta azóta minden nap játszunk vele hol kettesben, hol hármasban, hol pedig az egész család. Nagyon élvezi, hogy ő is tudja a helyes válaszokat és versenyezhet velünk. Mindannyiunk számára ragyogó mókát nyújt ez a gyors memóriajáték.

BrainBox célja, hogy szórakoztató és oktató legyen, de ne vegyen sok időt igénybe, így akkor is tudunk vele játszani ha kevés időnk van, de azt kellemesen szeretnénk eltölteni.

Brainbox játékok a rövid és hosszú távú memóriát fejlesztik azzal, hogy a gyerekek visszaemlékeznek arra, amit a képen láttak. Emellett a megfigyelőkészséget és a koncentrációt is edzésben tartja. Az emlékezés a tanulás egyik alapja. Az információ tárolásnak és visszahívásának képessége létfontosságú az élet minden terén.

BrainBox játékok nagy pozitívuma, hogy legalább 70%-ban újrahasznosított anyagból készülnek, és mindegyik játék újrahasznosítható. Tetszik a kompakt csomagolásuk, így magunkkal vihetjük utazások során.

A világszerte ismert Brainbox termékcsalád 23 változatban kínál pompás szórakozást a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, és játszva bővíthetjük velük ismereteinket.

Brainbox játékokok különböző korosztályoknak:

  • Az első állatok 3+
  • Az első betűk 3+
  • Az első számok 3+
  • Az első színek 3+
  • ABC 4+
  • Az első képeim 4+
  • Farm 4+
  • Foglalkozások 4+
  • Közlekedés 4+
  • Peppa Malac 4+
  • Környezetismeret 5+
  • Matematika kicsiknek 5+
  • Tudományos ismeretek 7+
  • Állatok 8+
  • Angol nyelvlecke 8+
  • A világ országai 8+
  • A világ városai 8+
  • Magyarország 8+
  • Mítoszok és szörnyetegek 8+
  • Ragadozók 8+
  • Találmányok 8+
  • Világtörténelem 8+

Találkozhatunk a boltok polcain a BrainBox családi társasjátékkal is, ahol 8 témakörben (Történelem, Természettudomány, Ételek és italok, Művészet és irodalom, Zsákbamacska, Sport, Nevezetes helyek, Szórakozás) mérhetjük össze tudásunkat a játékos társainkkal.

Brainbox Bogyó és Babóca játék nagy sikert aratott nálunk. Biztos vagyok benne, hogy más témakörben is beszerezünk belőle.

bbb5f042e134b1b934180524137eaf9d560d41f2.jpeg

Szöveges ajánlás és kép forrása: www.jatektenger.hu

süti beállítások módosítása