Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Djeco: Batameuh - hangutánzós kártyajáték

2019. március 12. - Bougi

Életkor: 4 - 7 éves korig

Játékosok száma: 2 - 4 fő

Játékidő: 15 perc

Hangutánzás felsőfokon! Kinek, hogy megy? Garantált szórakozás az egész családnak! A gyermekek játékosan ismerik meg a számukra még ismeretlen állatokat, azok hangját. Ezzel fejlesztve a passzív és aktív szókincsüket.  Vadállatok és háziállatok hangját kell utánozni, mégpedig azonnal, mikor felismered a kártyán. Minél gyorsabb vagy annál több lapot gyűjthetsz be. Ha eltéveszted az állat hangját, büntetés jár.

Játékmenete:

Keverjük össze a lapokat. Az osztó minden játékosoknak azonos számú lapot osszon ki. Minden játékos a pakliját a kezében tartja, a lapokat lefelé fordítva. A játékosok egyszerre fordítják fel a paklijuk tetején következő lapot, hogy mindenki jól lássa.
Ha a felfordított lapok közül legalább kettő háziállat / és vagy kettő vadállat, akkor a játékosok, akik ezeket a lapokat tették utánozniuk kell az állatuk hangját. Az a játékos, aki először utánozza, az nyeri az összes lapot, amit abban a körben fordítottak fel és a szerzett lapokat a paklija alá helyezi. Pl.: A csacsi és a tehén két háziállat. Ha a „csacsi” kiáltja először, hogy „iá” megnyerte a társai kártyáit.
2 játékos esetén, ha az egyik állat farmállat, a másik vadállat, akkor nem történik semmi. Ekkor a lapokat a pakli aljára kell tenni és a játék folytatódhat.
Ha valamelyik játékos hibázik (más állat hangját utánozza, vagy akkor utánoz, amikor senki másnak nincs olyan kategóriájú állata, mint neki (háziállat vagy vadállat), akkor büntetésből az összes többi játékosnak adnia kell egy lapot. Az nyer, aki begyűjti az összes lapot.

A doboz tartalma:

40 db kártya, játékszabályzat 10 nyelven (angol, francia, német stb.)

Saját tapasztalat:

Azért vettük meg a Batameuh-t, hogy a kisebbik fiam is élvezhesse a kártyázás örömét. Annak ellenére, hogy 4 éves kortól ajánlják úgy véltük megfelelő választás lesz számára. Ahhoz, hogy ő is könnyedén tudjon vele játszani egy picit változtatnunk kellett a játékszabályon. A következőket: nem kézben tartjuk a kártyapaklit, hanem az asztalra helyezzük és két állat hangját (az oroszlánét, a majomét) "átírtuk". A játék szerint az oroszlán ordítása: „hrrrroááár” és a majom vísítása: „ííííí”. Fiúktól nagyon távol álltak ezek a hangok. Így nálunk az oroszlán bőgése "wááoo"; a majom visítása "uuaa".

Remek szórakozást nyújt az egész családnak. A kisebbik fiam boldogon hozza, hiszen ez egy olyan kártyajáték,amit ő is könnyűszerrel tud játszani. Élvezi, amikor ő a leggyorsabb a hangutánozásban, mivel ő viheti ilyenkor el az összes lapot. Ennél a játéknál a gyorsaság és a memória elengedhetetlen, de kiválóan lehet vele fejleszteni ezeket a készségeket. Továbbá a kisgyemekek begyakorolhatják vele az állatok nevét és hangjukat.

Ha szeretnétek egy olyan kártyajátékot, amivel kicsik és nagyok is szívesen játszanak, akkor kötelező beszerezni a Batameuh-t. 
t1000-7879.jpgSzöveges ajánlás: www.djecotoys.hu

Kép forrása: www.timome.com

süti beállítások módosítása