Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Djeco: Batanimo - kártyajáték kicsiknek

2019. március 08. - Bougi

Életkor: 3 - 6 éves korig

Játékosok száma: 2 - 4 fő

Játékidő: 10 perc

Kiváló eszköz, hogy a kicsik könnyen megtanulják a kicsi - nagy, a kisebb - nagyobb, az egyforma fogalmát. Gyorsan hasonlítsd össze az állatok méretét, nagyságát és igyekezz minél több kártyát összegyűjteni.

Játékmenete:

Osszunk ki minden játékosnak azonos számú kártyalapot. Minden játékos paklit készít a lapjaiból és lefelé fordítva maga elé helyezi azokat. A játékosok egyszerre felfordítják a paklijuk tetején az első lapot. Akinek a lapján a legnagyobb állat van, az nyeri a kört és megnyeri a lapokat. Ha egyforma nagy állatokat raknak a játékosok, azt kell mondaniuk "Csata". Mindegyik játékos tesz egy következő lapot a lent lévő lapja tetejére, lefelé fordítva. Majd tesznek egyet felfelé fordítva. Aki a nagyobb állatot tette nyeri a kört és viheti a lapokat. Azok a gyerekek akik nem tudnak még számolni könnyen megállapíthatják, hogy ki nyeri el lapokat, úgy, hogy összehasonlítják az állatok méreteit. Az nyeri a játékot, aki megnyeri az összes kártyalapot.

A doboz tartalma:

36 db kártya, játékszabályzat 10 nyelven (angol, francia, német stb.)

Saját tapasztalat:

Volt itthon többféle kártyajátékunk is, de sajnos egyikkel sem tudott játszani a kisebbik fiam. Minden alkalommal sóvárogva nézte a "kártyapartijainkat" a bátyóval. Ezért úgy döntöttünk veszünk olyan kártyajátékot, amivel ő is tud játszani. Megvásároltuk a Batameuh-t, a Batanimo-t pedig névnapjára kapta ajándékba. Úgy gondoltuk ezek megfelelők lesznek neki, ha még a játékszabályokat le is kell egyszerűsítenünk.

Olyan boldog volt, amikor megkapta a Batanimo-t, hogy végre neki is lesz kártyája. Rögtön játszani is kellett vele, a próbajáték után már megértette a játék lényegét. Azóta is élvezettel játszik vele. Bár el kell még némi segítség neki abban hogyan rakjuk a következő lapokat, amikor "Csatát" kiálltunk.

Már ilyen kicsik is könnyen tudnak játszani a Batanimo-val, hiszen a kártyapaklit nem kell a kezükben tartani és nem szükséges a számokat sem ismerni a játékhoz, mivel az állatok méretbeli különbségei remekül kivehetők a rajzokból.

Batanimo egy fantasztikus kártyajáték, ahol a gyerekek szórakozva tanulhatják meg a számokat, a különféle állatok méreteit, valamint a kicsi - nagy, kisebb - nagyobb és egyforma fogalmakat. Ezenkívül a játék során bővíthetjük a gyerekek állatokról való ismeretét. Nálunk nagy segítséget nyújtott abban, hogy a kisebbik fiam begyakorolja az állatok neveit.

A kártyalapok strapabíró papírból készültek. A csomagolás itt is a jól megszokott fiókos doboz, melynek mérete egy kicsit nagyobb az általam említett Djeco kártyajátékokétól. Ennek oka, hogy a lapok négyzet alakúak. A nagyobb méret ellenére is kiváló "útitársunk" lehet bárhová.

Batanimoból létezik egy kutyás változat is, a Bata Waf. A különbség csak annyi, hogy ott kutyákat kell összehasonlítani és a "Csata" helyett azt kell mondani, hogy "Bata Waf".

bata-waf-kartyajatek-kicsiknek-djeco.jpg

Örülök, hogy a kisebbik fiam megkapta ezt a kártyajátékot, mert így már őt sem kell kihagynunk a kártyapartikból.

djeco_batamino_1.jpg

djeco_batamino_2.jpg

 Szöveges ajánlás és kép forrása: www.djecotoys.hu

süti beállítások módosítása