Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Djeco: Sardines

2022. március 10. - Bougi

Életkor: 5+

Játékosok száma: 2 - 4 fő

Játékidő: 15 perc

Néhány másodperc alatt kell megfigyelni a kis szardíniákat, memorizálni, és megtalálni őket ismét a „szardíniás doboz”-ban. Szórakoztató megfigyelő és memória játék.

A doboz tartalma:

40 db "szardíniai" kártya, 10 db nagy "szardínia konzerv" kártya

dj05161-b3d-rvb.jpg

Saját tapasztalat:

Ebben a játékban a memóriára lesz szükség, ugyanis a néhány másodpercig megtekinthető szardíniákat kell megpróbálni megjegyezni, majd felidézni, hogy a látottak közül, van-e kártyáid között olyan, vagy sem. Találj magadnak támpontokat: próbáld megjegyezni a legjellemzőbb ismertetőjegyet (ruha színe, téli-nyári öltözet, férfi-női öltözet), hogy könnyebb legyen a felidézés. Helyes tippelés egy pontot ér, de hibás tippelésért két pont levonás jár. Az a játékos nyer, akinek a legtöbb pontja van, amikor az összes kártya elfogy.

A Sardines szerzője nagyszerűt alkotott az olyan összetevők kombinálásával, mint például a téma eredetisége, a játékok gördülékenysége, a kockázatvállalás a kártyák kiválasztásánál, valamint a humoros rajzok.

Sardines a megfigyelési és memóriajátékok klasszikusa. Egy olyan játék, amely egyenrangúvá teszi a gyerekeket és a felnőtteket, de elsősorban a gyerekeknek fog tetszeni. Mindazonáltal meg fogsz lepődni azon, hogy a gyerekek jól el tudják verni a felnőtteket benne.

A Sardines kiválóan alkalmas az elme mozgékonyságának megőrzésére és számos kognitív képesség fejlesztésére, beleértve az akut megfigyelés képességét korlátozott időkeretek között.

dj05161-c-rvb.jpg

süti beállítások módosítása