Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

HABA: Gyümölcsöskert

2016. január 17. - Bougi

Obstgarten

Életkor: 3 - 6 éves korig

Játékosok száma: 1 - 8 fő

HABA-tól megszokott minőségű kooperatív társasjáték, gyönyörűen kidolgozott tartozékokkal Anneliese Farkashovsky játékötlete alapján készült.

A gyümölcsöskertben a fák telis-tele vannak gyümölcsökkel, amik már mind megérettek. Gyorsan le kell szedni őket, mert a ravasz holló csak arra vár, hogy megszerezhesse őket. A gyerekek próbálják meg leszedni mielőtt a holló ellopná őket.

A doboz tartalma:

  • 10 alma
  • 10 körte
  • 10 pár cseresznye
  • 10 szilva
  • 4 kosár
  • 1 kirakó (9 darabos)
  • 1 szín-szimbólumkocka
  • 1 játéktábla

A játékosok közötti kooperáció, együttműködés fejlesztésére kiválóan alkalmas, ezért is sorolták be a készítői a kooperatív játékok kategóriába.

Saját tapasztalat:

Majd csak február elején lesz!!! Akkor ünnepeljük az unokatesó szülinapját, aki ezt kérte ajándékba.

Megvolt a szülinap és a társasjáték átadásra került, ami nagy örömet okozott. Jöhetett a nagy játék! Nem  csalódtunk benne ugyanolyan szép és izgalmas, mint a "kistesója".  A különbség a kicsiknek váló változatnál, hogy itt már mindenkinek saját kosara van, a gyümölcsöknek megvan a helyük a fákon, a hollót a tábla közepén kell kirakni puzzleből és a kosár, gyümölcsök mérete már kisebb.

A játék a színegyeztetésen kívül lehetőséget ad a beszélgetésre ezáltal az ismeretek bővítésére a gyümölcsökről (milyen színűek, formájúak, ízűek, mikor érik). Továbbá számolásra ösztönöz, mivel akaratlanul is azt számolják a gyerekek, hogy hány gyümölcs van a fán, hány gyümölcsöt gyűjtöttek és hány képrészlet hiányzik még a puzzleből.

Fő érdeme, hogy kiváló csapatjáték, ugyanis kevés társasjáték van, ahol a játékosok biztatják egymást. Már pedig ennél akár gyerek, akár felnőtt így tesz. Egy szó, mint száz kiváló családi játék.

 

Szöveges ajánló forrása: www.dione.hu

Kép forrása: www.haba.de

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása