Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Helvetiq: Bandido

2022. február 28. - Bougi

Életkor: 6+

Játékosok száma: 1 - 4 fő

Játékidő: 15 perc

Akadályozd meg, hogy Bandido kiszökjön, zárd le a kijáratokat!

Bandido a mindenre elszánt bandita ki akar szökni a cellájából. Elkezdte kiásni magát, és ráadásul nem is csak egy alagút indul a cellájából… Vajon merre mehetett? Egy megoldás maradt: le kell zárni minden kijáratot!

A játékosok kezében különböző formájú és elágazású útvonalkártyák vannak. A cél, hogy a játékosok kártyáik felfedése nélkül úgy játsszák ki az útvonal-kártyákat, hogy mindegyik alagútnak legyen valamilyen lezárása, még mielőtt kifutnának az időből (tehát elfogyna a húzópakli). A kártyák között vannak konkrétan az utak végét jelölő kártyák, de a legtöbb esetben érdemes lehet egymásba vezetni a kiinduló útvonalakat...

A doboz tartalma: 

69 db kártya, 1 db Bandido kártya

6000201684964.jpg

 Saját tapasztalat:

A Bandido egy egyéni vagy kooperatív kártyajáték, amelyben a börtönben lévő összes alagutat elzárva próbálod megakadályozni a foglyot a szökésben.

Egy szép kompakt kártyajáték a Helvetiq-től, mely kis dobozban elfér, az elegáns kártyák mindegyike kicsit vékonyabb, mint a normál játékkártyák. Ennek ellenére nagyon sok asztali helyet foglalhat el. Ez az egyetlen dolog, ami megakadályozza, hogy egy nagyszerű játék legyen az utazás során a vonaton, autóban, repülőn stb. 

A Bandido olyan egyszerű, amennyire csak lehet, egyszerű megtanulni. A szabályok betanítása körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe, és az előkészület a pakli megkeveréséből áll. Ha olyan játékot keresel, amibe gyorsan bele tudsz ugrani, akkor ez a játék az.  

Nagyszerű labirintusépítő családi társasjáték, amely gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt jól működik. 

bandido_2_1200x674.jpg

bandido0430.jpg

bandido0432.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása