Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Djeco: Diamoniak - gyűjtögetős kártyajáték

2019. január 21. - Bougi

Életkor: 5 éves kortól

Játékosok száma: 2 - 4 fő

Játékidő: 5 - 20 perc

Építsd meg álmaid palotáját!

A Djeco Diamoniak társasjátékban boszorkák hadával kell megküzdened, hogy felépíthesd csodálatos palotádat. Ám nem csak a boszorkák jelentenek veszélyt rád, hanem a többi játékossal is versenyre kell kelned - ugyanis csak egy győztes lehet, és az nyer, aki hamarabb felépíti a mesés palotát!

Játékmenete:

Az a tündérhercegnő győz, aki először összegyűjti a saját színű palotájának mind a hat részét. A játék elején a kártyákat összekeverjük, és a játéktér közepére tesszük. A legfiatalabb játékos felhúz egy lapot, majd eldönti, hogy akar-e még húzni, vagy továbbadja a kört az óramutató járása szerint. Nem húzhat új lapot, és tovább kell adnia a kört, ha boszorkány lapot húzott, vagy ha vásárolt (lásd lejjebb). Attól függően, hogy milyen lapot húzott, különböző lehetőségei vannak:

• Ha kastély lapot húzott, és még nincs előtte kastély lap, és más játékos előtt sincs ilyen színű kastély lap, akkor leteszi maga elé – a játékosnak ezt a színű kastélyt kell felépítenie. Ha olyan kastély lapot húzott, amit fel kell építenie, akkor szintén leteszi maga elé. Minden más esetben a húzott kastély lapot a jobb oldalára teszi – ez lesz az ő raktára.

• Ha kristály lapot húzott, azt a bal oldalára teszi, ez lesz az ő kincstára. Bármikor, amikor még tudna húzni, dönthet úgy, hogy három kristály lapot átad egy másik játékosnak, hogy a raktárából elvegyen egy kastély lapot - ekkor a köre véget ér.

• Ha segítő tündér lapot húzott, akkor a bal oldalára teszi, a kincstárba.

• Ha boszorkány lapot húzott, és nincs segítő tündér a kincstárába, akkor három általa választott lapot vissza kell kevernie a pakliba, a boszorkány lapot pedig a pakli mellé kell tennie. Ha van segítő tündére a kincstárban, akkor nem kell visszakevernie három lapot, ám a tündért és a boszorkányt is a pakli mellé kell tennie. Mindkét esetben véget ér a köre.
Amennyiben a pakli elfogyott, úgy a pakli melletti lapokat meg kell keverni és az lesz az új pakli.

A doboz tartalma:

54 kártyalap: 24 kastély (4 x 6), 20 gyémánt, 7 boszorkány és 3 tündér kártya.

Saját tapasztalat:

Diamoniak francia kártyajáték egy igazi lányos társasjáték. Ennek ellenére mi is szívesen kipróbáltuk a lányoknál. Nagyon örülök, hogy az 5 éves fiam nem zárkózik még el egy játéktól, mert lányos. Ezt is szívesen kipróbálta és azóta is szívesen játszik vele, ha ott vagyunk a lányoknál. Egyelőre a számára a legfontosabb, hogy szórakoztató legyen a játék és nem az, hogy fiús legyen.

Diamoniak egy stratégiai játék, mely során a gyerekek kialakíthatják saját stratégiájukat. Eldönthetik, hogy kockázatvállalósak vagy óvatosak lesznek. A játék megnyeréséhez szükség van taktikai érzékre, bátorságra és minimális számtanra.

A játék szépen illusztrált, igényes kivitelű, ahogy azt a Djeco-tól megszoktuk. Mint a többi Djeco kártyajáték ez is kihúzhatós dobozt kapott, melynek mérete praktikus, hogy magunkkal vigyük a barátainkhoz vagy kirándulásokra. Felejthetetlen szórakozást nyújt az egész családnak!

Diamoniak fiúknak készült változata: Piratatak. A játékmenete ugyanaz csak fiús változatban. Kastély helyett kalózhajót kell építeni, gyémánt helyett arany érmét kell gyűjteni, boszorkány helyett kalóztól kell "félni" és tündér helyett az ágyú" véd meg a kalóztól.

dj05113b-300.jpg

dj05117b-300.jpg

diamoniak-gyujtogetos-kartyajatek-djeco_2vv.jpg

Szöveges ajánlás: www.reflexshop.hu

Képek forrása: www.djecotoys.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása