Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Kalauz a játékok és könyvek birodalmában

Geronimo Stilton: A legszebb karácsonyi ajándék

2019. február 25. - Bougi

Kiadó: Kolibri Kiadó

Illusztrálta: Giuseppe Ferrario

Fordította: Dobosiné Rizmayer Rita

Életkor: 7 - 10 éves

Oldalszám: 128 oldal

Rágcsáliában mindenki a karácsonyra készülődött, miközben én még mindig dolgoztam. Néhány órám maradt csupán, hogy ünnepi vacsorát főzzek 153 rokonnak (meg a barátoknak!), és megvegyem az ajándékokat. A bajuszom végére sem kívántam, hogy két szemtelen manó elrángasson az Északi-sarkra!

Saját tapasztalat:

Geronimo Stilton könyvekről fiaim unokatestvérétől hallottunk először, amikor azt kért tőlünk karácsonyra. Tavaly ősszel sikerült elcsípnünk egy Geronimo Stilton rajzfilmet a TV-ben, ekkor az 5 éves fiam annyira beleszeretett, hogy rögtön felirattatta a karácsonyi listára Geronimo Stilton könyveit. Így megkapta legújabb kötetét: A legszebb karácsonyi ajándékot.

Karácsony estéjén Rágcsáliában mindenki készen áll, hogy ünnepeljen ... Kivéve Geronimo, Tea és Trap, akik az irodában vannak, mert nagyapjuk munkára kötelezte őket. De hol van a karácsonyi szellem? Mikulás két manója, Pritty és Pratty gondoskodik arról, hogy újra felfedezzék a karácsony varázsát, és elviszik őket egy fantasztikus útra az Északi-sarkra. Amint megérkeznek azonban rossz meglepetés vár rájuk: Mikulás úgy döntött, hogy nyaralni megy, hiszen sokan úgy vélik, hogy a karácsony csak időpocsékolás, és így a játékgyár is megállt. Nem lesz idén Karácsony! Stilton család megérti, hogy ők is segítettek tönkretenni a karácsony szellemét, és úgy döntenek, hogy beavatkoznak. Meggyőződve arról, hogy a manók újraindítják a játékgyárat, és minden helyreáll. Mikulás is visszatér az utazásából és készen áll arra, hogy ajándékokat hozzon a világ minden gyermekének!

Geronimo Stilton Egér-sziget legolvasottabb napilapjának, a Rágcsáló Híreknek a főszerkesztője, aki mindig izgalmas és mulatságos kalandokba keveredik. Szabadidejében legszívesebben kalandos történetek írásaival foglalatoskodik.

Itt különlegességként megemlítendő, hogy a Geronimo Stilton könyvek írója Elisabetta Dami, de a könyveken a főszereplő neve van feltüntetve íróként.

Geronimo Stilton könyvek mindent tartalmaznak, amit a gyerekek szeretnek. Tele vannak humorral és izgalmas kalandokkal. Geronimo szerethetősége talán abban rejlik, hogy nem egy tipikus hős: nincsenek szuper képességei, nem egy izomkolosszus, ellenben mindentől fél. Ennek ellenére minden történetnek pozitív vége van. Sikerül mindig megoldania a kilátástalan helyzeteket a barátai segítségével. Geronimo Stilton könyvek kardinális üzenete az olvasói számára a család fontossága, a barátság, a szeretet, az összefogás ereje, a félelem és a nehézségek legyőzése. Ezenkívül minden egyes mese egy kicsit ismeretterjesztő is. Például: Kirándulás a Niagara-vízeséshez c. kötetben olvashatnak a gyerekek a Niagara-vízesésről, az amerikai indián törzsekről, meg tudhatják hogyan kell sátrat állítani, szabadban főzni és tábori vécét készíteni.

A könyvek illusztrációi élénkek és viccesek, a szövegben a szavak egy része különböző méretűek és színűek, ezáltal a történetek még színesebbek lesznek. A szellősen szedettek oldalaknak köszönhetően gyorsan olvasható még a kezdő olvasók számára is, így nagyobb sikerélményük lesz az olvasásuk során.

Ez egy szórakoztató sorozat, melyben legalább 68 könyv található. Vannak más témájú, spin-off típusú könyvek is: Ősegerek, Űregerek, Szuperegerek, Szuperhősök, és a különleges kiadások - Fantázia Birodalom. Utazás a Fantázia Birodalomba c. könyvek a legnagyobb terjedelmű kötetek a sorozatban. Geronimo húga, Tea is rendelkezik egy saját sorozattal.

Kijelenthetem, hogy a nagyobbik fiam rajongója lett a Geronimo Stilton könyveknek. Amióta ezt a kötetet megkapta és elolvastuk, azóta már további öt kötettel végeztünk és még nincs megállás. Azt mondta, hogy szeretné ha olvasnánk Tea könyvét is. Remélem, ez a szeretete megmarad a sorozat iránt addig amikor már ő maga is tudja önállóan olvasni.

 

a-legszebb-karacsonyi-ajandek.jpg

 Szöveges ajánlás és kép forrása: http://kolibri.libricsoport.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása